Οι ευκάλυπτοι της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως

1595
Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 1965-Ιστορικό Αρχείο ΠΑΛΛΗΝΕΑ

Για κάθε βήμα που κάνουμε στην πόλη μας, η Παλλήνη  έχει να μας διηγηθεί μια ιστορία και οι διασωθέντες μέχρι σήμερα ευκάλυπτοι της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως έχουν την δική τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έδωσε ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου μας ο κος Κωνσταντίνος Ρομποτής πρίν από την φύτευση τους η Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως ήταν ένα μικρό μονοπάτι.

Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 1910-Ιστορικό Αρχείο ΠΑΛΛΗΝΕΑ

Το λεωφορείο της γραμμής από τα γειτονικά Σπάτα δεν περνούσε από την Παλλήνη αλλά μέσω της Λεωφόρου Σπάτων έφθανε στην Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος που βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίτσας.

Εκεί έπρεπε να πάνε με τα πόδια οι κάτοικοι  ή να κατευθυνθούν σε κάποιο σημείο επί της Λεωφόρου Σπάτων, εάν ήθελαν να επιβιβαστούν.

Κατά τα έτη 1935-36 ο τότε πρόεδρος της κοινότητας Αναστάσιος  Οικονόμου πατέρας του στρατηγού Ιωάννη Οικονόμου κάνει διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση του μονοπατιού, φυτεύει τους ευκαλύπτους ,όχι μόνο επί της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως αλλά και επί της Λεωφόρου Μαραθώνος.

Στο κέντρο της Παλλήνης δημιουργείται “ένα δάσος ευκαλύπτων”.

Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 2021-Φωτογραφία Φανή Παναγιώτου
Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 2021-Φωτογραφία Φανή Παναγιώτου

Από αυτό το ” δάσος” έχουν παραμείνει σαν τελευταίοι φρουροί αυτής της μνήμης ,οι ευκάλυπτοι της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως.

Καμία δημοσίευση για προβολή