Τριήμερη εκδρομή με προορισμό τις Σέρρες

604

ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Μία κωμόπολη τουριστικό θέρετρο, δημοφιλές για όσους θέλουν να αναρριχηθούν στον Όλυμπο, καθώς το Λιτόχωρο είναι κτισμένο  στην ανατολική πλαγιά της ψηλότερης κορυφής του Ολύμπου αλλά και για όσους θέλουν να περιηγηθούν τα δρομάκια του και να ανακαλύψουν υπέροχες φυσικές τοποθεσίες με πολύ πράσινο και πολλά τρεχούμενα νερά.

ΣΕΡΡΕΣ

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας οι Σέρρες, είναι μια πανέμορφη πόλη με πολλά πάρκα απαράμιλλης ομορφιάς, με χειμάρρους, πλατάνια, ρυάκια, λουλούδια, λίμνες, καφέ, εστιατόρια, με τον λόγο Κουλά και το Βυζαντινό κάστρο (ότι έχει μείνει από αυτό) και την υπέροχη θέα της πόλης.

Αρχαιολογικό Μουσείο(Μπεζεστένι)
Αρχαιολογικό Μουσείο(Μπεζεστένι)

Μια πόλη φροντισμένη που συνδυάζει μοναδικά την κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, το πάρκο του Αγίου Ιωάννη, το δάσος και το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά σε υψόμετρο 1600μ, τη Μονή Τιμίου Προδρόμου, τα Τούρκικα μνημεία όπως το Μπεζεστένι που τώρα στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο, τα παλιά διατηρητέα κτίρια που στεγάζουν διάφορες υπηρεσίες, τον ακανέ (ένα είδος χαλβά), αλλά και τις παραδοσιακές μπουγάτσες.

Εσωτερικό Αρχαιολογικού Μουσείου (Μπεζεστένι)

Τελικά μια πόλη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και δεν της λείπει τίποτα από άλλες μεγαλούπολης.

Σέρρες
Σέρρες

ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Η Μονή κτίστηκε το 1270. Τη σημερινή μορφή της έχει πάρει έπειτα από πολλές καταστροφές με το πέρασμα των αιώνων έως και πρόσφατα.

Είναι ένα μνημείο εκπληκτικής ομορφιάς, της Βυζαντινής Τέχνης, με ένα υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο στον ιερό ναό που χρονολογείτε από το 1807.

Κτισμένη σε χαράδρα του Μενοίκιου όρους, σε ένα περιβάλλον με πολύ πράσινο και τρεχούμενα κρυστάλλινα νερά δίνει την αίσθηση της γαλήνης και της ηρεμίας.

Πεντακάθαρος χώρος γεμάτος λουλούδια, φροντισμένος, με νεαρές, χαμογελαστές και πρόθυμες μοναχές. Ένα υπέροχο στολίδι που απέχει 12 χιλιόμετρα από την πόλη των Σερρών.

ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

Τεχνιτή λίμνη που δημιουργήθηκε το 1932 με κατασκευή φράγματος στον ποταμό Στρυμώνα. Αποτελεί προστατευόμενο υδροβιότοπο όπου φιλοξενούνται κορμοράνοι, ερωδιοί, ψαραετοί, ροδοπελεκάνοι και υπέροχα φλαμίγκο.

Τόπος σπάνιας ομορφιάς με θέα το όρος Μπέλες και την κοιλάδα των Σερρών, με παραλίμνια δάση, νούφαρα αλλά και ποικιλία ψαριών, πηγή εισοδήματος για πολλούς κατοίκους της περιοχής  όπως και οι φανταστικές ξεναγήσεις με βαρκάκια στην λίμνη.

Ιδανικός τόπος για περπάτημα, ποδηλασία, ιππασία και φυσικά βαρκάδα, ειδικά το δειλινό, που ο ήλιος βάφει με χίλια χρώματα το τοπίο και την λίμνη.

Καμία δημοσίευση για προβολή