Επέτειος του ΟΧΙ

549

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές κατέθεσαν ψήφισμα για να χαρακτηριστεί η 28 Οκτωβρίου ημέρα του ΄΄ ΟΧΙ΄΄ και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η επέτειος του ΟΧΙ έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Εθνική Επέτειος στην Ελλάδα και την Κύπρο.Γιορτάζεται επίσης από τις ελληνικές κοινότητες ανά τον κόσμο.
Οι ελληνοαμερικάνοι βουλευτές Τζον Σαρμπάνης,Γκας Μπιλιράκης και Κρις Πάππας, κατέθεσαν ψήφισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στο οποίο υπογραμίζουν την καθοριστική συμβολή της Ελλάδας στον αγώνα εναντίον των δυνάμεων του Αξονα και ζητούν να χαρακτηριστεί η 28 Οκτωβρίου ημέρα του ΄΄ΟΧΙ΄΄ και στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο Γκας Μπιλιράκης από την Φλόριντα είπε ότι ΄΄ δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε τις μελλοντικές γενιές να ξεχάσουν την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, η οποία καθορίζει ποιοι είμαστε ως λαός και βοηθάει να πορευτούμε προς τα εμπρος΄΄.
Επίσης ότι το ψήφισμα αυτό γιορτάζει την εσωτερική δύναμη και το αμείλικτο πνεύμα των Ελλήνων και συμβολίζει τη δέσμευση των δύο χωρών να αντιμετωπίσουν την αδικία και την τυραννία.

Ο Τζον Σαρμπάνης από το Μεριλαντ ανέφερε στις δηλώσεις του ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετέχει σε ένα ψήφισμα που αποδίδει φόρο τιμής στο τολμηρό ΟΧΙ και τον ηρωισμό του ελληνικού λαού.

Ενώ ο βουλευτής Κρις Πάππας από το Νιου Χαμσάιρ ο οποίος ηγείται του ψηφίσματος είπε ότι είναι υπερήφανος γι αυτό το ψήφισμα το οποίο ΄΄ μας επιτρέπει να σταθούμε με τους Ελληνες συμμάχους μας και να γιορτάσουμε τις κοινές μας δημοκρατικές αξίες΄΄

Καμία δημοσίευση για προβολή