Οι δωρεές της Δέσποινας Πουλή στην πόλη μας.

2525
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το επίπεδο ανάπτυξης και προόδου μιας κοινωνίας κρίνεται και από την θέση και τον ρόλο της γυναικείας παρουσίας στους διάφορους επιμέρους τομείς.

Όσον αφορά την γυναικεία επιχειρηματικότητα , οι γυναίκες σαν επιχειρηματίες διακρίνονται ιδιαίτερα για το όραμα τους συνδυαστικά με την λογική και την αποτελεσματική σκέψη.

Αυτό το όραμα πολλές φορές ξεπερνά τα στενά όρια της ιδιόκτητης επιχειρηματικής μονάδας και αγγίζει ή εισέρχεται στο πεδίο της κοινωνικής προσφοράς.

Αναφερόμαστε σε μία γυναικεία μορφή η οποία έδρασε στην Παλλήνη στον επιχειρηματικό χώρο με επιτυχία και με το δυνατό της πνεύμα φρόντισε η περιουσία η οποία αποκτήθηκε να δωριστεί στον Δήμο Παλλήνης προς χρήση των δημοτών του.

Αναφερόμαστε στην Δέσποινα Πουλή επιτυχημένη επιχειρηματία και άτομο με ευρύτητα πνεύματος.

Γεννήθηκε το 1911 στην Ιεράπετρα και όπου και τελειώνει το γυμνάσιο. Στην συνέχεια σπουδάζει φιλολογία στην Αθήνα και διδάσκει σε διάφορα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.

Λόγω πολιτικών πεποιθήσεων αναγκάζεται να εγκαταλείψει την διδασκαλία . Πουλάει την περιουσία της και εισέρχεται στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα, με την ίδρυση μιας μικρής πτηνοτροφικής μονάδας.

Το πτηνοτροφείο μεταφέρεται στην Παλλήνη και η μονάδα μεγαλώνει αρκετά.

Οι δωρεές της Δέσποινας Πουλή προς τους δημότες της Παλλήνης , μέσω των δωρεών στο Δήμο είναι το σπίτι της στο οποίο στεγάζεται αρχικά το ΚΑΠΗ Παλλήνης,ο ξενώνας ο οποίος φιλοξενεί παιδιά με ειδικές δεξιότητες και το κτήμα της στο οποίο σήμερα λειτουργεί το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης.

Αφήνει την τελευταία της πνοή στις 2 Μαρτίου 1997.

Βασιλική Γιακουμή

Καμία δημοσίευση για προβολή