Μια βόλτα στα αστέρια

565

ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΣΤΙΣ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Την Παρασκευή το βράδυ 1/11 τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης με την συνοδεία των γονιών τους επισκέφθηκαν το Αστεροσκοπείο Αθηνών στην Πεντέλη.

Το Αστεροσκοπείο βρίσκεται στο λόφο “Κουφός” στη Πεντέλη, περίπου 18 χλμ από το κέντρο της Αθήνας, σε υψόμετρο 500μ και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται κατασκευάστηκε το 1958 από πεντελικό μάρμαρο.

Η αξιέπαινη πρωτοβουλία ανήκει στον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης.

Στο εντυπωσιακό κτίριο όπου βρίσκεται το τηλεσκοπίο Newall και κατά την διάρκεια της ξενάγησης τα παιδιά παρακολούθησαν ταινία με αστρονομικό θέμα και με την βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού του Αστεροσκοπείου εμπλούτισαν τις γνώσεις  τους σχετικά  με το σύμπαν και τον κόσμο που μας περιβάλλει.Τα παιδιά ήταν εντυπωσιακά ενημερωμένα και οι τοποθετήσεις τους πραγματικά ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες.

Το καλύτερο κομμάτι της βραδυάς ήταν όμως η αστροπαρατήρηση.

Με το τηλεσκόπιο Newall  ΄΄ήρθαν κοντά΄΄ στις Πλειάδες ένα ανοικτό αστρικό σμήνος που ανοίκει στον αστερισμό του Ταύρου.Οι Πλειάδες απέχουν από την Γη περίπου 450 έτη φωτός και σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία είναι κόρες του Άτλαντα και της Πλειώνης και εκείνες οι οποίες καθορίζουν τον καιρό.

Όποιος ήταν εκεί έβλεπε στα μάτια των παιδιών το ενδιαφέρον και την περιέργεια για τα μυστήρια του κόσμου γύρω τους και την ανυπομονησία να πάρουν όσο περισσότερες γνώσεις μπορούσαν.

Καμία δημοσίευση για προβολή