Ενημέρωση για τη σήμανση των μνημείων της Παλλήνης

1432

Ενημέρωση των μελών και των φίλων του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’ Ο ΠΑΛΛΗΝΕΥΣ ‘’

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου με επιστολή του προς τον Δήμο Παλλήνης αλλά και μέσω της εισηγήσεως  του στην Δημοτική Διαβούλευση του Δήμου Παλλήνης είχε προτείνει προς την Δημοτική Αρχή ( εκτός των άλλων προτάσεων του ) την συντήρηση ,τον καθαρισμό αλλά και την σήμανση των μνημείων της πόλης μας.

Η Δημοτική Αρχή δεχόμενη το αίτημα του ΠΑΛΛΗΝΕΑ προέβη σε καθαρισμό των μνημείων.

Επίσης την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 τοποθετήθηκαν οι πρώτες ενημερωτικές πινακίδες στα τρία πρώτα μνημεία , ήτοι στον Περιστερώνα, τον Νερόμυλο και τον Ατμοκίνητο Οδοστρωτήρα.

Υπολείπονται δύο ακόμα πινακίδες οι οποίες προβλέπεται να τοποθετηθούν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλλήνης και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παλλήνης.

Ο ΠΑΛΛΗΝΕΥΣ  κατά την διάρκεια των ετών από ιδρύσεως του ,εκτός όλων των άλλων δραστηριοτήτων του, παλεύει και για την διατήρηση του ιστορικού παρελθόντος της πόλης.

Το ιστορικό αυτό παρελθόν το οποίο θέλει να διατηρήσει ο ΠΑΛΛΗΝΕΥΣ μέσω των δραστηριοτήτων και ενεργειών του , έχει πρωταρχικό στόχο την γνωριμία των νεότερων κατοίκων με αυτό το παρελθόν.

Για να γίνει όμως αυτό είναι απαραίτητος ο σεβασμός  των προσπαθειών και των ενεργειών αυτών που γίνονται από τον ΠΑΛΛΗΝΕΑ με την συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής.

Τα μνημεία  είχαν καθαριστεί από τα graffiti και σημάνθηκαν ….αλλά βεβηλώθηκαν ξανά και ξανά .

Θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι μας πως θα μεταφέρουμε τον σεβασμό που απαιτείται για το χθες προς όλες τις κατευθύνσεις. Εμείς πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι  «λαός χωρίς παρελθόν δεν έχει μέλλον » και γι’ αυτό το παρελθόν οι προσπάθειες , είναι  ανάγκη να επιβραβεύονται και όχι να μηδενίζονται.

Όλοι οι κάτοικοι της Παλλήνης που αγαπούν την πόλη τους αληθινά  επικρότησαν την τοποθέτηση των ενημερωτικών πινακίδων. Νέοι γονείς σταματούν με τα παιδιά τους για να διαβάσουν, να μάθουν. Οι κάτοικοι  περνούν καθημερινά να ελέγξουν την κατάστασή τους.

Μέλη μας αλλά και φίλοι μάς ενημερώνουν εναγωνίως. Κάντε κάτι, τις βανδάλησαν. Όλοι εμείς που αγαπάμε αυτή την πόλη νοιαζόμαστε. Και ελπίζουμε κάποια στιγμή να καταλάβουν και να νοιώσουν την αγάπη αυτή και όσοι βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά.

Το αίτημα μας είναι να καταλάβουν όλοι  ότι αυτή η πόλη ανήκει σε όλους .  Και για να οδηγηθούμε στην πρόοδό  της πρέπει να σεβόμαστε τις προσπάθειες όλων  και όχι να προβαίνουμε σε ενέργειες  καταστροφικές και απαξιωτικές , γιατί αν μη τι άλλο  δείχνουν το επίπεδο του πολιτισμού εκάστου εξ’ ημών .

 

 

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΛΛΗΝΕΑ

Καμία δημοσίευση για προβολή